3 juli 2017

Docenten

Bas Jongenelen

Bas Jongenelen schreef boeken over uiteenlopende onderwerpen. Zo zijn Op de opiniepagina (Antwerpen 2009) en Leren argumenteren voor het MBO (Utrecht 2010) taalbeheersingsmethodeboeken. Een kruisweg van alledaags leed (Tilburg 2016), Een kruik vol oude pis (Tilburg 2017) en 67 sonnetten (Amsterdam 2017) zijn dichtbundels. In 2012 publiceerde hij Comic drama in the Low Countries (c. 1450-1560) (Woodbridge / Rochester), een studie naar Laatmiddeleeuwse rederijkershumor. Bovendien is hij docent Nederlands aan de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg en schrijft hij een proefschrift over humor in 1561.

Jürgen Snoeren

Jürgen Snoeren studeerde Letteren in Tilburg en slaagde er warempel in daar zijn beroep van te maken. Hij werkte vele jaren als uitgever voor grote uitgeverijen als Meulenhoff en Boekerij en hielp ontelbaar veel schrijvers met hun manuscript. Er is geen genre dat hij niet al eens onder handen nam. Inmiddels zijn er twee fantasyromans van zijn hand verschenen bij Luitingh Sijthoff (over zijn literaire novella die tijdens zijn studie verscheen zwijgt hij liever), Invocatie en Revocatie, samen meer dan 1000 pagina’s lang, zoals het hoort.

Anna van Strien

Anna van Strien studeerde Nederlands en Comparative Literature in Amsterdam en Londen. Ze bedacht dat ze het snelste een hypotheek zou krijgen én over literatuur zou kunnen praten als ze leraar zou worden. De leukste lessen zijn haar schrijflessen en haar lessen over gedichten waarin niemand ooit een hypotheek neemt. Inmiddels is ze ook docent aan Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Anna is redacteur van het digitale literaire platform De Optimist. Ze maakte twee edities van Poëzine en redigeerde de gedichten van Handboek voor een Optimistisch leven. Zelf schrijft ze graag interviews, scripties, zeer korte verhalen en gedichten, maar was te druk met aanmoedigen van jong talent om ze te bundelen. Daar komt in 2019 verandering in met de bundel Loodzware gedichten voor kinderen.

Anne-Marie Maartens

Anne-Marie Maartens is freelance docent-trainer Nederlands. Ze schrijft en ze geeft les. Ze geeft les in het voortgezet onderwijs, maar ze traint ook mensen uit het bedrijfsleven. Ze schrijft schoorvoetend op papier. Een sonnet… En meer sonnetten. Ze wordt rustig van de regelmatigheid van een sonnet. Ze schreef mee met de eerste sonnettenkransenkrans in de geschiedenis van de wereldliteratuur: Een kruisweg van alledaags leed. Haar debuutbundel met sonnetten heet Alles! Deze bundel verscheen in 2017. Zeeslet – in 101 stukjes kwam uit in september 2018. En ze gaat door. Haar volgende project heet Een beetje!